The voice of pierrot

The Voice of Pierrot-Portrætkoncert

“The Voice of Pierrot” er en teaterkoncert med nykomponeret originalmusik baseret på den engelske oversættelse af Albert Girauds berømte digtsamling “Pierrot Lunaire” fra 1884.

Pierrot er mere end blot en hvid klovn. Meget mere.

 Første gang verden mødte Pierrot var i Moliéres “Don Juan or The Stone Guest”(1665) og karakteren har sidenhen udviklet sig i alle mulige retninger, lige fra at være en arketype i commedia del’arte traditionen, til også at indgå i Tivoli som en fast del af pladsens og mytologiens repetoir.

 Men hvor meget ved vi egentlig om Pierrot? Han har alle dage været genstand for fascination fra både billedkunstnere, skulptører, musikere, forfattere og publikummer, og til den dag i dag, er han stadig en mystisk og sagnomspunden karakter, som ingen lader til helt at forstå. Hvilket går ham meget på.

 I “The Voice of Pierrot” præsenteres publikum for hele paletten. Den hvide klovn manifesteres for øjnene af dem og fortæller sin historie, fra hans første spæde oprindelse i 1600-tallets opera og frem til dagen idag. For Pierrot er mere end blot en hvid klovn. Meget… MEGET… mere.

 Manden bag projektet er Mathias Hvidberg Jørgensen, kandidatuddannet i musikvidenskab og dramaturgi fra Aarhus Universitet. Han har spillet både musik og teater professionelt i mere end 10 år, og har i 2020 kastet sig over projektet “the voice of pierrot” efter lang tids research på området. Al musikken er komponeret fra bunden og teksterne er dels brudstykker fra den engelske oversættelse af Pierrot Lunaire blandet med original dramatik. 

 Forestillingen består hovedsageligt af monologer, korsange og klavermusik, og tilbyder en nærmest astral stemning for publikum, hvor man i sandhed kommer helt ned i dybet, bag den hvide sminke.

Du bydes velkommen til den hvide klovns univers, tankerne, handlingerne, jalousien og de sandheder der dukker op om både klovnen og det normale menneskes plads i verden.

 Forestillingen er på engelsk.

Se Portrætkoncerten

Se hvor Tricksters Inc afholder portrætkoncerten og book billetter her

Book Portrætkoncerten

Har du interesse i at booke Tricksters Inc Portrætkoncert til dit venue, event eller spillested så hop over til vores booking information her

Skriv til os

2 + 3 =