Johannes V Jensen

Johannes V Jensen-Portrætkoncert

En portræt-koncert om Johannes V. Jensen af Henrik Platz med band

Naturen, kvinden & kærligheden

En mesterlig digter er Nobelpristageren Johannes V. Jensen (1873-1950). Med sine digte opfordrer os til at drage ud i naturen og mærke dens opløftende virkning på krop og sjæl. Med et sjældent nærvær, et fantastisk sanseapparat og en evig længsel leder han os igennem årets gang med gentagelsen som omdrejningspunkt, hvor naturen i det store og i det små bliver adgangen til evigheden.

Johannes V. Jensen feminiserer og endog erotiserer om kvinden i sine digte. Naturen anskues i en kvindes lignelse, hvor Danmark i sit temperament er en kvinde. Han forbinder hende med naturen, foråret og skabelsesmysteriet, hvor kvinden er det ypperste i jordens skabelse.

Kvinden er Guddommeliggjort i digtene i ”et underværk af vækst og form, farve, sødme og skønhedsnorm. Al skabnings rod og blomst og frugt”, som Johannes V. Jensen så smukt udtrykker det. Og kaster sig ud i at skrive de smukkeste og inderligste kærlighedsdigte for at udtrykke sin hyldest til hendes væsen.

Med nye musikalske fortolkninger ønsker musikeren Henrik Platz at få os til at lytte igen til skønheden i Johannes V. Jensens digte om naturen, kvinden og kærligheden. Du kan forvente dig en inderlig skøn portrætkoncert i en vekselvirkning mellem indsigtsfulde fortællinger om Johannes V. Jensens bøger, digte og liv og med musik i højeste karat af klangfuldhed, melodisk dybde og elegance.

Om kunstnerne bag

Henrik Platz er på akustisk guitar og vokal, og med sig har han Mikkel Uttrup på guitar og Jens Nørgaard på kontrabas, som er to fremtrædende skikkelser i det Århusianske musikmiljø. Musikerne kalder sig for ”Nu kommer lyset”, som er er ord i en linje i Johannes V. Jensens ”Solhvervssang” fra 1917, som på fornemste vis udtrykker optimismen på trods af modgang og mørke.

Du kan læse og høre mere på www.nukommerlyset.dk

Line-up:
Henrik Platz (g, voc)
Mikkel Uttrup (g)
Jens Nørgaard (b)

Se en koncert

Se hvor Johannes V Jensen Portrætkoncert spiller og book billetter her

Book en koncert

Har du interesse i at booke Johannes V Jensen Portrætkoncert til dit venue, event eller spillested så hop over til vores booking information her

Skriv til os

9 + 14 =